Pohánka a pohánkové výrobky

- Pohánka lámanka, pohánkové krúpy, šupky, múka, krupica, vločky, cestoviny, pukance, instantná kaša, nápoj, čaj, sušienky.

Pohánkové krúpy sú zrná pohánky, lúpané veľmi šetrným spôsobom za studena, aby nedošlo k degradácii nutričných látok. V žalúdku pôsobí zásadito – znižuje kyslosť organism. 

Rutin v semenách i v šupkách je vynikajúcim liekom na cievy v celom organizme. Vracia cievam pružnosť. Spolu s prítomným vitamínom E lieči chorobné zmeny na cievach. Pravidelná konzumácia pohanky (3 x týždenne) vylieči behom mesiaca hemoroidy.  Rutin v pohánke výrazne zlepšuje alebo zastaví zhoršovanie stavu kŕčových žil na nohách. Pohánka je vhodná v tehotenstve. Vo všeobecnosti pohánku môžeme použiť všade tam, kde by sme použili ryžu.