Prírodné slady

Oslaďme si naše pokrmy kvalitnými sladmi. V našej predajni nájdete: 

Ryžový slad 

je zdravou náhradou klasického bieleho cukru a je vhodný pre diabetikov. Môžeme s ním sladiť obľúbené pokrmy a nápoje. Neobsahuje chemické látky a jeho konzistencia je podobná medu. Je to jedno z tých najkvalitnejších sladidiel s veľmi prirodzenou sladkou chuťou. Sladidlo vhodné aj pre naše najmenšie ratolesti. 

Trstinová melasa  - nesírená

100% prírodný produkt získaný z cukrovej trstiny pri výrobe cukru, po tretej extrakcii, má nižší obsah cukru a naopak najvyšší možný obsah predovšetkým vápnika, železa, horčíka, fosforu, draslíka, sodíka a vitamínov skupiny B a ďalej vitamínov A a D . Zastúpené sú tiež ďalšie nutričné prvky ako meď, zinok, inozitol, vitamín C, kyselina pantoténová, listová a niektoré aminokyseliny. Jedná sa o tmavohnedú až čiernu tekutinu konzistencie hustého sirupu, ktorá má veľmi špecifickú chuť skaramelizovaného cukru. 


Trstinová melasa ma veľmi dobré účinky na náš organizmus: udržiava zdravé kosti a zuby, znižuje únavu a vyčerpanie, ochraňuje extrémne namáhané kĺby a stavce, pomáha pri zápche, povzbudzuje organizmus pri strese, nadmernej fyzickej záťaži a pocitoch slabosti. Ďalšou veľkou výhodou je aj to, že melasa obsahuje menej kalórií ako med a bežný rafinovaný cukor.

Melasa je ľahko rozpustná a perfektne sa hodí na dochutenie rôznych kaší, domáceho müsli a všetkých typov nápojov.

Jačmený slad – sladenka

Jačmenný slad je zdravou náhradou klasického bieleho cukru, ktorý nestimuluje pankreas, teda šetrí naše telo a je vhodný pre diabetikov. Jeho konzistencia je podobná medu. Možno ním sladiť obľúbené pokrmy a nápoje. Neobsahuje žiadne konzervačné látky ani stabilizátory.
V našej ponuke nájdete aj jačmenný sladový výťažok  prášku , ktorý sa používa hlavne ako  prírodné pekárenské sladidlo. 

Čakankový sirup 

je novinkou na trhu sladidiel. Jedná sa o nízko kalorické sladidlo novej generácie vyrobené unikátnou patentovanou metódou z koreňa čakanky. Vyniká mimoriadne vysokým obsahom prospešnej vlákniny a veľmi nízkym glykemickým indexom. Neobsahuje lepok, laktózu, konzervačné látky ani arómy.
Čakankový sirup možno použiť nielen na sladenie teplých a studených nápojov, dezertov, sušienok, piškót, zmrzlín, palaciniek a jogurtov.
Sirup môže byť použitý aj do teplej kuchyne pre pečenie všetkých typov sladkého pečiva a báboviek. A je tu ešte jedna úplne unikátna vlastnosť - sirup je schopný čiastočne alebo úplne nahradiť aj pokrmový tuk! Takže sirup neprináša len zníženie kalorickej hodnoty pečiva danej nahradením cukru, ale navyše prináša aj zníženie energetickej hodnoty potravín nahradením pokrmového tuku, a to až o sto percent!

Obsahuje až o 95 % menej cukru a o 45 % menej kalórií v porovnaní s inými prírodnými sladidlami (med, javorový sirup, agávový sirup...), preto je veľmi vhodný pre použitie pri redukčnej diéte. Pokrmy pripravené s použitím čakankového sirupu Originál vykazujú výrazne nižšiu energetickú hodnotu a pri pravidelnej konzumácii takto pripravených pokrmov dochádza k prirodzenému úbytku tukových zásob, čo napomáha k zníženiu telesnej hmotnosti.

Brezový cukor -  Xylitol  

Glykemický index  = 7 / je prírodný cukor, ktorý sa chuťou, sladivosťou ako aj použitím vyrovná klasickému repnému alebo trstinovému cukru. Môžeme ho používať všade tam, kde používame štandardný cukor . Xylitol  má o 40% nižšiu kalorickú hodnotu ako klasický cukor.  
Xylitol výrazne prispieva k správnej mineralizácii zubov, čím zabraňuje vzniku zubného kazu. A žuvačky so xylitolom sú u nás veľmi obľúbené.

Erytrithol 

sladidlo, ktoré je rovnako ako xylitol alkoholový cukor. Vyskytuje v mnohých druhoch ovocia. Vyrába sa prirodzenou fermentáciou glukózy. Je zdravou náhradou cukru s nízkym obsahom kalórií a s nulovým glykemickým indexom. Je vhodné najmä pri chudnutí a pre diabetikov, pretože nemá vplyv na hladinu cukru v krvi. Sladivosť erythritolu je oproti klasickému cukru približne o 35% nižšia. 

Sirupy bez cukru na dosladenie vody či iných nápojov.

Neoddeliteľnou súčasťou našej ponuky je samozrejme kvalitný slovenský med.

Stévia
– stolové sladidlo s obsahom glukozidov steviolu prírodného pôvodu. Produkty Natursweet stévia sú vyrobené z geneticky nemodifikovaných surovín.