- dužina tohto tropického ovocia je „vitamínovou bombou“. Obsahuje veľké množstvo vitamínu A, dvojnásobok vitamínu C ako citrón, ale aj vitamíny skupiny B a vitamín E. Ďalej má vysoký obsah draslíka, ale aj vápnika, horčíka, sodíka, fosforu a železa.
- mango má veľkú kôstku, ktorej semeno chutí ako horké mandle
- nezrelé plody sa využívajú ako zelenina, po dozretí sa škrob, ktorý obsahujú, mení na cukor
- toto ovocie sa konzumuje v rôznych podobách, dokonca sa z neho pripravuje aj víno alebo pálenka
- vďaka látkam, ktoré obsahuje, pomáha pri problémoch s pokožkou, sliznicami, zrakom, srdcovocievnym systémom, činnosťou obličiek, a vhodné je aj pri redukčnej diéte
- po konzumácii manga sa kvôli možným nepríjemným následkom odporúča cca 2 hodiny nepiť vodu, mlieko ani alkohol