už starí Číňania ho používali na liečbu rôznych (aj vážnych) ochorení
vďaka nízkej kalorickej hodnote a obsahu väčšiny vitamínov a vlákniny je ideálnou potravinou
obsahuje vitamín C (až 10-krát viac než jablká alebo citróny), B1, B2, E a karotén
nachádza sa v ňom aj železo, fosfor, horčík, draslík a vápnik
neobsahuje sodík ani cholesterol
má tonizujúce a stimulačné účinky
Dovolíte nám používať cookies?
Cookies sú údaje, ktoré prehliadač ukladá pri prezeraní stránok. Bez nevyhnutných cookies by stránka nefungovala. Analytické pomáhajú zlepšovať obsah nášho webu. Vďaka personalizovaným cookies prispôsobujeme stránku priamo pre vás. Marketingové používame na účely marketingu a cielenie reklám. Váš súhlas je pre nás dôležitý, aby sme vám vedeli ponúknuť čo najlepší obsah.