Japonské organické čaje

Vysoko kvalitné japonské zelené čaje, v ponuke sypané aj porcované. 

Zelený čaj obsahuje až 6-krát viac antioxidantov než čierny čaj. Najviac antioxidantov obsahujú práve japonské zelené čaje. Podľa historikov bol čaj ako nápoj objavený už pred tisíckami rokov, kedy starovekí Číňania začali prevárať vodu, aby zabránili jej kontaminácii, a ochucovali ju lístkami. V 16. storočí sa európski prieskumníci s čajom stretli po prvý raz na ďalekom východe a popísali ho ako horúci nápoj používaný na zmiernenie horúčky, bolesti hlavy, žalúdka a kĺbov. 

Súčasné výskumy potvrdzujú to, čo východní liečitelia vedeli už dávno – zelený čaj môže pomôcť nielen pri prevencii srdcových ochorení a mŕtvice, ale tiež regulovať hladinu cukru v krvi a krvný tlak, podporovať imunitný systém, pomáhať pri chudnutí, spomaľovať proces starnutia, bojovať s prechladnutím a chrípkou, a dokonca zamedziť ochoreniu ďasien a ústnej dutiny a nepríjemnému dychu.

  • Sencha – tento ľahký a osviežujúci čaj je pripravovaný z prvých lístkov zbieraných počas neskorej jari, kedy dosahujú vrchol svojej vône a chuti. Ich spracovanie spočíva v krátkom sparení, stočení a následnom schladení. Je najrozšírenejším japonským čajom.
  • Matcha – výnimočnosť tohto čaju spočíva najmä v jeho spracovaní – je to prášok z pomletých lístkov zeleného čaju. Vďaka tomu je veľmi koncentrovaný, čo umožňuje naplno využiť jeho potenciál. Dá sa využiť nielen na prípravu teplého či studeného nápoja, ale aj pri výrobe sladkých i slaných špecialít.
  • Hojicha – tento upokojujúci dymový čaj je pripravovaný z vybraných lístkov zeleného čaju, ktoré sú sparené a následne jemne pražené. Má nižší obsah kofeínu, vďaka čomu je vhodný aj pre deti a tehotné ženy. Je to obľúbený japonský nápoj vhodný na každodenné použitie.
  • Kukicha – jemný čaj, ktorý pozostáva z vetvičiek a stoniek čajových kríkov zbieraných na konci sezóny, kedy tieto rastliny obsahujú najmenej kofeínu. Vďaka tomu ho môžu piť aj deti a tehotné ženy. Vetvičky sú sparené, potom sa dlho sušia a nakoniec sú opražené a zmiešané s malým množstvom pražených čajových lístkov.