Koreniny

"Kvalitné korenie robí jedlo jedlom." A vtedy je varenie  radosť. 

Koreniny Sonnentor 

Doprajte vašim jedlám nový rozmer vďaka výberu správneho korenia, z ktorého budú vaše chuťové poháriky tancovať vo víre radosti ešte pár hodín po jedle.

Korenie od výrobcu Sonnentor je kategória produktov, ktorá obsahuje rôzne druhy korenín, určené na ochutenie vašich jedál. Tieto, na prvý pohľad nenápadné prísady, tvoria nevyhnutnú súčasť kuchyne, ktorá dodáva pokrmom tú pravú chuť. Práve korenie je kľúčom, ktorý spája a dotvára chute rôznych ingrediencií do výnimočných jedál. 

Všetky druhy korenín SONNENTOR sú v bio kvalite a v našej ponuke sa nachádzajú jednodruhové koreniny / kardamom, zázvor, koriander, biele či zelené korenie / . A taktiež rôzne zmesi korenín / garam masala, slnečná brána, dobrá nálada, perníkové či guľášové korenie/ . Takmer 100 druhov rôznych korenín krásne rozvoniava celou predajňou.

A patria medzi najobľúbenejšie koreniny už viac ako 15 rokov.

Sonnentor s.r.o. je česko-rakúska firma, ktorá sa zaoberá prevažne výrobou bio-čajov a bio-korenín z toho najlepšieho, čo v prírode nájdete. Jej hlavnou ideou je spracovanie a výroba produktov z kontrolovaného ekologického poľnohospodárstva kde prevažne spracováva bylinky  z vlastného pestovania na ekologických rodinných poľnohospodárskych farmách. Spoločnosť Sonnentor žije myšlienkou trvalo udržateľného rozvoja a v jej duchu tiež koná. Okrem aktívnej podpory ekologického poľnohospodárstva a spracovanie bioproduktov oživuje tzv. "Brownfields", čo znamená, že revitalizuje staré výrobné areály, ktoré prestali plniť pôvodnú funkciu, pre ktorú boli v minulosti postavené a vnáša do nich nový život. Nestavia teda na "zelenej lúke" a nezaberá tak ďalší poľnohospodársku pôdu.

Koreniny Sanus Via

Na trhu je spoločnosť SanusVia od roku 2015 a prináša kvalitné korenie, pri ktorého spracovaní sa využívajú prvotriedne suroviny pestované v ekologicky čistých oblastiach. Bez konzervačných látok, dochucovadiel a iných chemických prísad.

Kvalitné korenie má samo osebe prirodzenú vôňu a chuť, preto je zbytočné tieto vlastnosti potlačovať soľou alebo chemickými prísadami. A práve preto v korení od spoločnosti SanusVia nenájdete ani gram soli či glutamátu.

Do korenia nepridávajú ani látky proti hrudkovaniu a vlhkosti, preto sa môže časom stať, že bude potrebné ho pred použitím rozomlieť alebo jednoducho potrepať.

Každé korenie z dielne SanusVia má výhradne prírodný pôvod.


Krabičky sú vyrábané na mieru tak, aby čo najviac zjednodušili prácu v kuchyni. Možno ich použiť  nielen ako obal, ale aj ako koreničky. Sú totiž vyrábané s bočným otvorom, ktoré umožňuje vysypanie korenia priamo do pokrmu.

Nemusíte sa obávať, špeciálny materiál obalu zároveň zabraňuje vlhnutiu krabičky a uchováva arómu korenia. Pentagramy sú umiestnené zboku a na hornej časti krabičky. Skrátka tak, aby boli vždy viditeľné aj v kazetách, prípadne umiestnené v zásuvke alebo na polici

Korenie, ktoré ponúkame, je koncentrované a zabalené tak, aby ste pri varení našli vždy a rýchlo to správne. Ak ešte váhate, čo kúpiť svojim blízkym - darujte im zdravie, kvalitu a radosť z drevených kaziet plných kvalitných korenín.

Ku koreniam ponúkame darčekovú kazetu len za 10 centrov, pokiaľ si ju zaplníte nákupom 40 druhov korenín.

UMEBOSHI slivky

Umeboshi je tradičná japonská špecialita a liek, ktorý sa využíva tisíce rokov. Niekedy sa umeboshi využívali výhradne ako liek. Umeboshi v dávnych dobách konzumovali pravidelne Samuraji, pretože umeboshi obsahuje kyselinu, ktorá čistí črevá od nánosov a toxínov, udržuje zdravý imunitný systém a dodáva vitalitu.

Umeboshi sa vyrábajú z nezrelých zelených plodov sliviek / vlastne istého druhu marhule/ , Umyté a na ryžových rohožiach usušené slivky  sa dajú kvasiť do drevených sudov posypané morskou soľou a shiso listami, ktoré ich zafarbia do krásnej červenej farby. Fermentáciou prechádzajú 3 až 7 rokov a taktiež tu vzniká aj umeocot . 

Napriek tomu, že umeboshi sú slané, tak v tele sa správajú zásadito. Sú silným bojovníkom proti nadmernej kyslosti v tele, tzv. prekysleniu. 

Umeboshi obsahujú extra vysoké množstvo kyseliny citrónovej, ktorá uľahčuje vstrebávanie zásaditých minerálov ako železo, vápnik a horčík. Umeboshi sú bohaté na minerály železo, mangán, draslík a vápnik. A obsiahnutá kyselina citrónová odbúrava z krvi a tkanív kyselinu mliečnu, ktorá vzniká pri trávení a fyzickej námahe.

Pravidelná konzumácia umeboshi udržiava v tele zásadité pH (alkalické pH 7,35). Vďaka zásaditému charakteru sú účinným bojovníkom proti páleniu záhy. Podporujú trávenie a peristaltiku čriev, pôsobia aj proti zápche a hnačke.

Umeboshi podporujú látkovú výmenu a tak zabezpečia dostatok energie pre stále aktívne bunky pečene a obličiek

Umeboshi vďaka obsahu organických kyselín prečisťujú obličky a aj lymfatický systém, ktorý z tela odstraňuje toxíny, ktoré vznikajú v tele počas metabolických procesov.

Organické látky, ktoré obsahujú umeboshi zlikvidujú mikróby, úplavice, stafylokoky, baktérie, tuberkolózy a pod. Túto vlastnosť umebošiek objavil v 50. rokoch min. storočia japonský lekár Kyo Sato.

TAMARI omáčka

Tamari je fermentovaná sójová omáčka, ktorá vzniká ako vedľajší produkt pri výrobe miso pasty. Oproti shoyu je tmavšia, hustejšia a chuťovo výraznejšia,  neobsahuje žiadne suroviny živočíšneho pôvodu.
Tamari sa vyrába z prirodzene bezlepkových surovín. Oproti obyčajným lacným "sójovým omáčkam" tamari neobsahuje žiadne zvýrazňovače chuti, farbivá ani umelé sladidlá.Je vhodná na teplú i studenú kuchyňu – na prípravu rôznych omáčok, dipov, či dochutenie grilovanej zeleniny a iných pokrmov. Neoceniteľná pri príprave marinád. 

JOHSEN omáčka

Japonská sójová omáčka jemnejšej chuti ako tamari . Extrakt z čistej sóje bez chemických prísad a farbív. Zloženie tvorí sója, pšenica, morská soľ, koji

MISO PASTA – ryžová , jačmenná , sójová

Miso je jednou z hlavných kulinárskych surovín Ázie.
Miso je fermentovaná vyzretá pasta zo sóje, ryže alebo obilia, ktorá sa používa najmä na prípravu miso polievok, na ochutenie restovaných jedál, do marinád, dresingov, omáčok a pod.
Miso je nepasterizované a je vyrobené prírodnou fermentáciou. 

Obsahuje živé enzýmy, ktoré pomáhajú pri trávení, ovplyvňuje vyváženosť prírodných uhľohydrátov,  vitamíny, minerály, stopové prvky a proteíny vo vyváženom zložení. 
Neobsahuje žiadne chemické prísady ani umelé farbivá.

VIETE ŽE  .... miso pasta obsahuje živé enzýmy a preto by sa nemala variť. Môžeme požadované množstvo miso pasty rozmiešať vo vlažnej vode alebo vývare, prípadne ochutiť jedlo priamo v tanieri . 

UMEOCOT - Výnimočný ocot získaný zo sliviek umeboshi

Je zdravšou alternatívou k bežnému octu získaná prirodzeným kvasením umeboshi sliviek – je to vysoko koncentrovaná šťava z umeboshi sliviek
Používame namiesto octu, na prípravu jedál, šalátov, ako dochucovadlo, ale odporúča sa aj pri bolestiach hlavy, pri prekyslenom organizme, prekyslenom žalúdku, pálení záhy, pri zlom trávení. 

Bujóny 

Bujóny v bio kvalite bez chemických prísad – zeleninový, kurací, hovädzí, bylinkový od Hildegardy

Našu ponuku korenín a dochucovadiel dopĺňa aj: 

MAHA korenie
Horalka – bylinky bez soli pre najmenších
Kajanské korenie
Garam masala
Solčanka s morskou soľou
Sóda bicarbóna v bio kvalite
Kypriaci prášok – vinný kameň
Vanilkový cukor s fruktózou alebo čistý, vanilkový lusk 

Taktiež nezabúdame ani na kvalitnú soľ – himalájsku, či morskú nerafinovanú i čiernu soľ kala namak. Obľúbené sú však aj bylinkové soli šangri la, cesnaková, deväť síl ...  

Jablkový nefiltrovaný ocot